זנגביל- גינגר כנגד סרטן

חוקרים : גי'נגר- זנגביל מסייע להפחתת הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס

ד"ר מרדכי הוכברג

עודכן בתאריך

תזונהחדשות חמות
ג'ינג'ר- זנגביל. מקור: ויקיפדיה. מאת:Snarkmaster

מחקר חדש : זנגביל עוזר למניעת סרטן, בייחוד סרטן המעי הגס

זנגביל – גי'נג'ר הוא אחד מן התבלינים היותר מוערכים. ברפואה האיורוודית מייחסים לו תכונות של צמח מעורר. מחקרים מצאו שלצמח זה יש תכונות נוגדות דלקות. לאחרונה, נמצא במחקר שלתבלין זה יש גם יכולת מניעה או צמצום הסיכון לחלות בסרטן, בייחוד סרטן מעי גס-חלחולת. סוג זה של סרטן הוא השלישי בשכיחותו בארצות המערב והשני בקטלניותו. 

ברפואה המקובלת ממליצים לאנשים מעל גיל 50 לעשות קולונוסקופיה ואם יש פוליפים, להוציא אותם. אם סרטן כזה התעורר, מנתחים ומסלקים חלק מן המעי הגס ונותנים כימותרפיה. יש דרכים טובות יותר.
מסופר על אדם בשם כריס וורק מהעיר מיניאפוליס. הוא אובחן, בגיל 26, כסובל מסרטן המעי הגס בדרגה 3. הוא עבר ניתוח אבל סירב לטיפול כימי. במקום זה הוא עבר לתפריט צמחוני אדוק עם מזון לא מבושל, תוספי מזון וצמחי מרפא. כעת הוא בשנות ה- 30 לחייו, נקי מסרטן, נשוי עם שני ילדים. באתר האינטרנט שלו הוא מביא סיפורי טיפולים חלופיים לסרטן. סיפור אחד הוא על יכולת המניעה והריפוי של התבלין זנגביל לגבי סרטן. המחקר נערך באטלנטה, באוניברסיטת אמורי בג'ורג'יה. הוא פורסם ב-PUBMED מטעם המכון הלאומי לבריאות, NIH, בארה"ב, ונושאו "ההשפעה של נטילת זנגביל על ביומרקרים בתאים שברירית המעי הגס – מחקר ראשוני, אקראי ומבוקר".

במחקר עשרים אנשים עם סיכון מוגבר לפתח סרטן מעי גס חולקו לשתי קבוצות. בכל קבוצה 10 אנשים. לקבוצה שקיבלה את התבלין, נתנו 2 גרם זנגביל כל יום במשך 28 ימים, לקבוצה השנייה נתנו פלסבו. מטרת הניסוי הייתה לבדוק, אצל כולם, מרקרים המעידים על התחלת התפתחות סרטן. נלקחו אצלם ביופסיות מרירית החלחולת והאפיתל.

אחרי 28 הימים, תוצאות בדיקת המרקרים בביופסיה של אלו שנטלו 2 ג' זנגביל ליום היו הרבה יותר טובות לעומת אלו של מי שקיבלו פלסבו. מסקנת החוקרים הייתה שזנגביל – ג'ינג'ר עשוי להפחית שגשוג של תאי אפיתל נורמאליים ולגרום לאפופטוזיס של תאים סרטניים שם. החוקרים ממליצים לערוך מחקר נרחב יותר.

זנגביל ניתן לרכוש בכמוסות, כאבקה או כשורש שלו. אם צורכים שורש, יש לקלוף אותו ולגרר. צמח זה כמעט תמיד מגודל ללא כימיקלים, בחקלאות אורגנית או מסורתית במזרח הרחוק, בהודו ודרום מזרח אסיה.

 

מקורות והרחבה

http://www.cdc.gov/cancer/colorectal/basic_info/facts.html
NaturalNews.Reduce your cancer risk – especially colorectal – by eating more ginger
Tuesday, February 12, 2013 by: PF Louis
http://www.naturalnews.com/039058_colorectal_cancer_prevention_ginger.html#ixzz2KlePdRki

 

*  האמור במאמר זה אינו בגדר ייעוץ או מרשם רפואי אלא מידע שהופיע בעיתונות מדעית או ברשת האינטרנט. על מי שנזקק לטיפול, יש לפנות לרופא או תזונאי, בהתאם למצבו.

מאת: ד"ר מרדכי הוכברג Ph.D, תזונאי. מתוך כתב העת "תזונה פלוס". לרכישת מנוי, התקשרו 08-9407466

 

דילוג לתוכן