ויטמין D בהריון וסיכון לאלרגיה בתינוק

חוקרים: רמות גבוהות של ויטמין D מגבירות סיכון לרגישות תינוקות למזון ולאלרגיות לאוכל

מערכת האתר

עודכן בתאריך

תזונהרפואה משלימה
תוספי מזון, מינרלים וויטמינים. צילום: מערכת אתר הדוקטור- בריאות ורפואה.

ממצאי מחקר חדש: רמות ויטמין D גבוהות באמא במהלך ההריון ולאחריו בתינוק וסיכון לאלרגיות ורגישות למזון


ממצאי מחקרים שונים העלו כי הימנעות מחוסר ויטמין D עשוי להפחית סיכון למחלת סרטן כמו סרטן ערמונית וסרטן השד, סרטן המעי הגס, הפחתת סיכון לסוכרת נעורים, הורדת סיכון לסוכרת מסוג 2, זיהומים והימנעות מאוסטיאופורוזיס.ברם, לצד התועלת בשמירה על רמות מאוזנות של ויטמין D בדם, חוקרים מעלים כי רמות גבוהות של ויטמין D עשויות דווקא להזיק : מן הממצאים עלה כי קיים קשר בין ריכוזי ויטמין D בגופן של אימהות בהריון ותינוקות לבין הסיכון של התינוק לפתח אלרגיה למזון עד גיל שנתיים ולפתח רגישות למזונות.

על פי ממצאים אלה המתפרסמים לאחרונה, שהתבססו על מדגם אורחות חיים בגרמניה אשר כלל 378 אימהות ותינוקות שנוטרו במהלך ההריון, בלידה ולאחריה וכן בהתבגרות התינוקות עד גיל שנתיים, שתינוקות שנולדו לנשים בהריון עם רמות ויטמין D 25(OH)D3 גבוהות שגם בגופן וגם בחבל הטבור של התינוקות נמצאו רמות גבוהות של ויטמין D 25(OH)D3 היו בסיכון מוגבר ללקות באלרגיה למזון ולגלות רגישות למזון עד גיל שנתיים.
עוד מצאו החוקרים כי רמות ויטמין D בדם הטבורי של התינוק היו קשורות במתאם שלילי לכמות תאי המערכת החיסונית- תאי T.

ממצאי המחקר ראו אור בכתב העת אלרגיה Allergy . המחקר נערך על ידי חוקרים גרמנים מהמחלקה לאימונולוגיה סביבתית ומהמחלקה למטאבולומיקה, במרכז הלמהולץ למחקר סביבתי בלייפציג, גרמניה, במכון למדעי החקלאות והתזונה באוניברסיטת מרטין לותר בעיר חלה Halle , במעבדות איוונה טאורבחובה לאפיגנטיקה בברלין, מהפקולטה הרפואית במכון לאימונולוגיה קלינית באוניברסיטת לייפציג ומבית החולים העירוני לילדים סט ג'ורג בעיר לייפציג.

דילוג לתוכן