צריכת פירות וירקות מפחיתה תמותת תינוקות

צריכה מוגברת של ירקות ופירות, לא של דגנים ומזון מן החי, מצמצמת תמותת תינוקות וילדים קטנים השכיחה בארצות העולם השלישי

ד"ר מרדכי הוכברג

עודכן בתאריך

תזונהרפואה משלימה
ירקות ופירות. מקור: ויקיפדיה ברשיון cc3-by-sa. צילום: Jina Lee

צריכת פירות וירקות מפחיתה תמותת תינוקות במדינות העולם השלישי

באינדונזיה נערך מחקר שמטרתו הייתה למצוא אילו מזונות עשויים לצמצם תופעה של תמותת תינוקות וילדים קטנים, אשר שכיחה במדינות העולם השלישי. המחקר הקיף תינוקות וילדים עד גיל 5 מ-292,894 משפחות ונבדקה לגביהם רמת הצריכה של מזונות אלו: ירקות ופירות, מזון מן החי, דגנים (בעיקר אורז) וקיטניות. הצריכה של קבוצות מזון אלו חולקה לחמישונים. יחסית לחמישון היותר נמוך של צריכת ירקות ופירות, בחמישון היותר עליון הייתה תמותה של 0.70, ב-30% פחות. צריכה מרובה של דגנים דווקא העלתה את הסיכון לתמותה ל-1.25, עלייה של כרבע בתמותה. קיטניות ומזונות מן החי לא השפיעו על תמותת תינוקות וילדים, לא לטובה ולא לרעה. 

הערת כותב המאמר: כמו במרבית ארצות המזרח הרחוק, אוכלים באינדונזיה בעיקר אורז לבן ולא אורז מלא. אורז לבן דל מאוד מבחינת תכולת הויטמינים והמינרלים, גם חלבון ושומן. צריכה מרובה שלו לא משאירה מקום לצריכת מזונות בריאים יותר כמו ירקות ופירות.

מתוך: Journal of Nutrition 2008;138:2244-2249.

* האמור במאמר זה אינו בגדר ייעוץ או מרשם רפואי אלא מידע שהופיע בעיתונות מדעית או ברשת האינטרנט. על מי שנזקק לטיפול, יש לפנות לרופא או תזונאי, בהתאם למצבו.

מאת: ד"ר מרדכי הוכברג Ph.D, תזונאי. מתוך כתב העת "תזונה פלוס". לרכישת מנוי, התקשרו 08-9407466

דילוג לתוכן