לאכול יותר דגנים מלאים

מזונות רבים מבוססים על מוצרי מזון מעובדים כגון קמח לבן, אורז לבן ועוד. מחקרים מוכיחים כי קיימים יתרונות תזונתיים רבים למזונות בלתי מעובדים. לפיכך, מומלץ להרבות בצריכת מזונות לא מעובדים כמו חיטה מלאה, שעורה, שיפון, אורז פראי , סובין, אורז מלא, סוכר חום בלתי מעובד ועוד.

כך בהמלצת משרד החקלאות האמריקאי לדוגמה מומלץ להחליף את צריכת מוצרי המאפה ולחמים מלחם המבוססים על קמח לבן לכאלה המבוססים על קמח מלא. במזונות מבושלים המבוססים על מספר רכיבים מומלץ להחליף את המזונות המבוססים על מוצרים מעובדים כגון הכנת פסטה שאינה מקמח לבן, אלא כזו  המבוססת על רכיבי יסוד לא מעובדים כגון אורז חום מלא או חיטה מלאה. כך לדוגמה הכנת מרקים, ותבשילים עם דגנים מלאים כגון שעורה, שבולת שועל וסובין. כך גם במאפים מומלץ להחליף את הקמח הלבן בסוגי דגנים בלתי מעובדים ומלאים אחרים כמו קמח מלא. ניתן בשלב ראשון לשלב את הרכיבים החדשים במקום הישנים במינון חלקי בלבד- למשל להשתמש בחצי מהכמות הנדרשת של קמח לצורך יצירת הבצק, בקמח לבן ובמחציתו האחרת בקמח מלא.

דילוג לתוכן