שומשום לטיפול באוסטיאופורוזיס ומחלות עצם

אכילת שומשום לא מעובד או טחינה מלאה, עשויים לסייע במחלות דילול עצם כמו אוסטיאופורוזיס. שומשום מכיל רכיבים תזונתיים עשירים כמו סידן ומגנזיום המסייעים לשמירה על בריאות העצם.

זרעי שומשום מכילים כמות רבה של חלבונים ושומנים והוא מכיל סיבים תזונתיים מסוג ליגננים. ליגננים הינם סיבים תזונתיים ייחודיים המועילים להפחתת סיכון לסרטן, הפחתת כאבים, הרגעת המערכת העיצבית והפחתת לחץ הדם.

שומשום כולל מגוון של ויטמינים  שונים כמו ויטמיני B1, B2 וגם ויטמין B3 – ניאצין ומכיל ויטמין B5,  B6 וחומצה פולית B9. שומשום מכיל גם עושר של מינרלים כמו  סידן, ברזל, אשלגן, מגנזיום.

זרעי השומשום עשירים גם בחומצות שומן בלתי רווי וגם בחומצה אלפא לינולנית – אומגה 3, חומצה לינולאית – אומגה 6, וחומצת שומן אולאית – אומגה 9.

שומשום עשיר בטריפטופן שהינה חומצת אמינו חשובה שהגוף לא מייצר בעצמו וצורך מהמזון שאנו אוכלים. טריפטופן הוא חלק בתהליכי ייצור הסרטונין במוח. סרטונין משפיע על מצב רוחנו ועל התאבון.

 

 

דילוג לתוכן