התעמלות בהריון=חיזוק לב העובר

החוקרים מצביעים על התעמלות גופנית של האם במהלך ההריון כיעילה בחיזוק בריאות הלב של העובר

מערכת האתר

עודכן בתאריך

בריאות הילדמחלות לב
התעמלות במהלך ההריון. מקור: ויקיפדיה ברשיון שימוש חופשי. צילום באדיבות: Centers for Disease Control and Prevention

ממצאי המחקר מעלים כי אימהות שמתעמלות בהריון מחזקות את לב העובר

פעילות גופניתמבוקרת של האם במהלך ההריון מסייעת לשפר את בריאות האם ואת היכולת הפיזית והנפשית בנשיאת העובר והליך לידתו. כיצד משפיעה התעמלות גופנית על בריאות העובר? ממצאי מחקר חדש מעלים כי פעילות גופנית של האמא במהלך ההריון, משפרת את בריאות הלב של העובר.

במחקר זה, שפורסם בכתב העת בנושא התפתחות העובר והתינוק Early Human Development , ביקשו החוקרים לבחון את ההשפעה של כושר גופני של האם במהלך הריון על תנועתיות נשימתית של העובר ברחם ועל דפוס פעימות ליבו.

לשם כך בחנו החוקרים 12 נשים בשלבי הריון שבין השבוע ה- 29 עד השבוע ה 32 להריונן. הנשים התבקשו לעסוק בפעילות גופנית של אימון אופניים, תוך שהן הגיעו ל-53 עד 99% מהיכולת המירבית שלהן להגביר את קצב הלב שלהן.

שעה לפני תחילת הפעילות הגופנית של האמא וכן לאחר הפעילות נבחן קצב הלב של העובר, השונות בקצב הלב ותנועות נשימותיות של העובר. זאת בנוסף למדידת קצב הלב ברגיעה בדרך כלל.

מן הממצאים עלה כי לאחר הפעילות הספורטיבית של האימהות בהריון, קצב הלב של העובר הלב היה גבוה יותר למשך 30 דקות ושונות קצב הלב הופחתה למשך 20 דקות. זאת בהשוואה למצב לפני האימון הגופני.

עוד עולה מן הממצאים כי התנועתיות של העובר ברחם, הופחתה למשך לפחות 5 דקות, לאחר ההתעמלות הגופנית של האם. זאת ועוד- ב10 מתוך 12 נבדקות, עלה קצב הנשימה של העובר, למשך 5 דקות לפחות, בעקבות הפעילות הגופנית של האם.

עוד עולה מן הממצאים כי קצב הלב של התינוק היה גבוה יותר, ככל שהאמא עסקה בפעילות גופנית במאמץ רב יותר. אולם הגברת הפעילות הפחיתה את קצב הלב של העובר לאחר שהמאמץ של האם, עלה על 90%. יתרה מכך, ככל שהמאמץ של האם היה רב יותר, כך פחתו תנועותיו של העובר.

החוקרים מסכמים כי פעילות גופנית הינה בעלת השפעה חיובית ברורה על בריאות הלב של העובר, אך בסייג כי התעמלות אינטנסיבית של האם אינה בעלת אפקט חיובי זה על קצב ליבו של העובר.

דילוג לתוכן