טיפול טבעי באלרגיה עונתית

רפואה משלימה: כיצד לטפל באלרגיה עונתית בדרכים טבעיות ?

ד"ר מרדכי הוכברג

עודכן בתאריך

תזונהרפואה משלימה
סיבים תזונתיים בירקות ופירות- פחות אפקטיביים? כל הזכויות שמורות לפורטל הדוקטור.

דרכים טבעיות להתגברות על אלרגיות עונתיות
אנשים רבים סובלים מאלרגיות. יש הסובלים מאלרגיות כל ימות השנה, אלרגיות שיכולות להיות קשורות לאבק, לקרדית הבית, לחיות מחמד ועוד. ויש הסובלים מאלרגיות לאבקת פרחים. אלרגיה לאבקת פרחים קשורה בדרך כלל לרגישות לאבקת פרחים של צמחים המופרים על-ידי פיזור אבקתם ברוח, לא אלו המופרים עם חרקים מפרים. במאמר זה ידונו דרכים טבעיות שבעזרתן ניתן להתגבר על אלרגיות עונתיות או לפחות למתן את תגובת הגוף לאלרגנים כאלו.

אחת הדרכים לטיפול באלרגיה היא לעיסת דונג חותם. הדבורים אוגרות דבש ואבקת פרחים בחלות הדבש שלהן. כאשר תאים בחלה מלאים, הן סוגרות אותם בשכבה דקה של דונג, דונג חותם. בדונג זה יש כמות מזערית של אבקת פרחים. ניתן לרכוש דונג חותם אצל דבוראים, מגדלי דבורים. רצוי לרכוש אותו בסתיו ובמשך החורף, ללעוס ממנו מדי פעם, כמו מסטיק, לא לבלוע. בזכות הכמות הקטנה של אבקת הפרחים שיש בדונג זה, הגוף מתרגל לאט לאט ומאבד את הרגישות שלו לאבקת פרחים. צריכה מתונה ומגוונת של סוגי דבש שונים עשויה גם היא לעזור באותה דרך. אם מתחילים בתהליך זה ממש לפני עונת הפריחה של צמחים המופרים ברוח, אין לגוף די זמן להסתגל לכך. צמחים המופרים ברוח הם זיתים, מחטניים למיניהם כמו אורנים וברושים, דגנים ועוד צמחים נוספים. צריכת תפריט של מזונות בריאים עוזרת אף היא נגד אלרגיות.

יש לצרוך מזונות אורגניים ובמסגרת זו, לגוון את התפריט. לאכול כמה שיותר מינים של פירות, ירקות, נבטים, תבלינים ועוד. אכילת אותו המזון יום יום עלולה לגרום לאלרגיה לגביו. ככל שמגוונים יותר את התפריט, כך יש יותר סיכוי לקבל את רכיבי התזונה השונים במלואם – לא להיכנס למחסורים תזונתיים.

תבלינים עוזרים. אחד מהם הוא הזנגביל. הדרך היותר טובה לשימוש בזנגביל היא לרכוש שורש שלו, לקלוף ולגרר ממנו מעט לתוך סלט או תבשיל. אבקה של שורש מיובש שלו תועיל אף היא אבל מעט פחות. תה מעלי סרפד עוזר אף הוא וכמוהו עוזר תה בבונג, מנטה חריפה (פפריטה) ותה ירוק. תה מנטה עוזר גם לניקוי גודש באף ובדרכי נשימה עליונות.

שתיית 2-3 כוסות של תה בבונג ממותק בדבש עוזרת אף היא. כמו כן גם 1-2 כוסות תה ירוק. לסוגי תה אלו יש פעולה אנטי-היסטמינית וכך הם עוזרים נגד האלרגיות. מיץ מלימון מתוק עוזר אף הוא. כיום לא קל להשיג פרי זה. בעבר, עצי לימון מתוק שימשו בתור כנה עליה הרכיבו מינים רבים של פירות הדרים. צריכת כמויות מזעריות של מיץ כזה עשויה לעזור גם למי שאלרגי לפירות הדר, אם הוא שותה את המיץ מהול לפני עונת ההדרים. פרוביוטיקה עשויה לעזור אף היא. אפשר לצרוך כמוסות שלה או לאכול ירקות מוחמצים בדרך טבעית כמו כרוב כבוש, ובלבד שלא פסטרו אותו אחרי תהליך ההחמצה.

באוסטרליה, רופא העלה דעה שמחלות אוטואימוניות הן שלב חמור יותר של אלרגיה. הוא טיפל במחלות כאלו עם מתן בטאין הידרוכלורי ואנזימי עיכול ביחד עם ארוחות, תוך הקפדה שלא להגיע לצרבת. מן הראוי לבדוק אם טיפול כזה יעזור גם נגד אלרגיות. לוקחים תכשיר כזה, רק באמצע הארוחה, כמוסה אחת בכל ארוחה עם 3 ארוחות יומיות. אם אין תועלת אפשר להגדיל מינון. אם יש צרבת אפילו עם מינון מינימאלי, יש להפסיק את נטילת תכשיר זה. אם אין צרבת אבל היא מופיעה אחרי הגדלת מינון, יש לחזור אחורנית ולקחת מינון קטן יותר. באוסטרליה, רופא זה טיפל בחולי זאבת עם תכשיר זה ובהצלחה מרבית.

מקורות

NaturalNews. Natural strategies for beating seasonal allergies . Tuesday, March 05, 2013 by: J. D. Heyes
http://www.naturalnews.com/039359_seasonal_allergies_natural_remedies_immunology.html#ixzz2Me9aFP9p
http://www.organicfacts.net
http://www.mysanantonio.com
http://www.womansday.com

*  האמור במאמר זה אינו בגדר ייעוץ או מרשם רפואי אלא מידע שהופיע בעיתונות מדעית או ברשת האינטרנט. על מי שנזקק לטיפול, יש לפנות לרופא או תזונאי, בהתאם למצבו.

מאת: ד"ר מרדכי הוכברג Ph.D, תזונאי. מתוך כתב העת "תזונה פלוס". לרכישת מנוי, התקשרו 08-9407466

 

דילוג לתוכן