חומצת שומן לינולאית וסיכון מופחת לסוכרת

חומצת שומן לינולאית מצומדת (CLA) קשורה לסיכון מופחת ללקות במחלת סוכרת

בביה”ס לתזונה, אוניברסיטת הארוורד, בוסטון, נערך מחקר שמטרתו הייתה לברר אם יש קשר בין רמות חומצת השומן הלינולאית המצומדת ברקמת השומן של האדם לבין תחלואה בסוכרת. במחקר נטלו חלק 232 חולי סוכרת ו- 1512 אנשים שאינם חולי סוכרת.

אצל חולי הסוכרת רמת CLA ברקמת השומן הייתה נמוכה יותר מזו שנמצאה ברקמת השומן אצל הלא חולים. אם כי ההבדלים בין שתי הקבוצות לא היו גדולים, בכל זאת מומלצת נטילה של חומצת שומן זו. כיום היא מצויה למכירה בצורת כמוסות. מקורותיה במזון צמחי הם מיץ ירק חיטה או אבקת מגמה של שעורה אותה ממוססים במים.

בחודשי החורף יש דגני בר חד-שנתיים כמו שעורת התבור, שעורת העכבר, שבולת שועל בר ועוד. מתוך ניסיון נוכחתי שאם סוחטים מיץ ירוק מדגנים חד-שנתיים אלו, לא דגנים רב שנתיים, ההרגשה הטובה אחרי שתיית מיץ זה הרבה יותר בולטת מאשר אחרי שתיית מיץ ירק חיטה.

מקור: hsph.harvard.edu.

* האמור במאמר זה אינו בגדר ייעוץ או מרשם רפואי אלא מידע שהופיע בעיתונות מדעית או ברשת האינטרנט. על מי שנזקק לטיפול, יש לפנות לרופא או תזונאי, בהתאם למצבו.

מאת: ד”ר מרדכי הוכברג Ph.D, תזונאי. מתוך כתב העת “תזונה פלוס”. לרכישת מנוי, התקשרו 08-9407466