מזון אורגני מכיל יותר ויטמינים ומסייע לתפקוד

מחקר בתרנגולות קובע: מזון אורגני עדיף – מכיל יותר מינרלים ויטמינים ועדיף למערכת החיסונית ולתפקוד

מחקר מקיף שפורסם על ידי FQH וארגון לואיס באלק בחן את השפעת צריכת מזון אורגני. מזון אורגני חדר בשני העשורים האחרונים באופן משמעותי. חקלאים רבים ברחבי העולם משתמשים בטכניקות של גידולי חקלאות, ירקות ופירות אורגניים. חנויות מזון אורגני, בתי טבע, בתי מרקחת המוכרים תוצרת אורגנית ומוצרי מזון אורגני מגוון ברשתות המזון זוכים לביקוש רב. מהי אם כן השפעת אכילת מזונות אורגניים על הגוף החי ?

ההשפעה נבחנה באמצעות בדיקה מקיפה כיצד משפיעה צריכת מזון אורגני על התפקוד באמצעות בחינת סמנים (מרקרים) ביולוגיים בתרנגולות. סמנים ביולוגיים אלה (ביו-מרקרים) מצביעים על השפעות של גידול תרנגולות בתנאים אורגניים על מצבן הבריאותי.

ירקות ופירות אורגניים. כל הזכויות שמורות לפורטל הדוקטור.
ירקות ופירות אורגניים. כל הזכויות שמורות לפורטל הדוקטור.

ממצאי המחקר מצביעים על כך שקבוצת התרנגולות שניזונו ממזון אורגני (חיטה, סויה ושעורה) נהנו מתכולה של חומצות אמינו שהייתה גבוה בכ10-40% מהקבוצה שניזונה ממזון רגיל. הבדלים אותרו גם במינוני הפיטוסטרול, ויטמין K , ויטמין E וכן ויטמין 5 B.

עוד עולה כי מבחינת הסמנים הביולוגיים עולה כי תרנגולות שניזונו מתפריט מזון אורגני היו בעלות תגובתיות טובה יותר של מערכת החיסון.

הקישור למחקר אודות מזון אורגני ומרקרים ביולוגיים ותפקוד חיסוני בתרנגולות


דילוג לתוכן