ערכים קלוריים של מאכלי בחג הפסח

הערכים התזונתיים של מזונות חג הפסח

לקראת חג הפסח בו רבים מאיתנו אוכלים ארוחות מרובות שמרביתן עתירות קלוריות, מפרסם משרד הבריאות טבלה של מזונות החג וערכן הקלורי. להלן הטבלה :

מצה לחג הפסח. מקור: ויקיפדיה ברשיון שימוש cc3-by-sa. צילום: David-R-Tribble
מצה לחג הפסח. מקור: ויקיפדיה ברשיון שימוש cc3-by-sa. צילום: David-R-Tribble

מצה= 2 פרוסות לחם​ 160​ קלוריות

מנת גפילטעפיש​ 180​ קלוריות
מצה קלה​ 80​ קלוריות

עוגית קוקוס בינונית​ 125​ קלוריות
2 כפות קמח מצה/קמח תפוחי אדמה​ 80​ קלוריות

עוגית בוטנים בינונית​ 150​ קלוריות

1 קניידעלך בינוני​ 80​ קלוריות

 כוסית יין (כ – 100 מ”ל)​ 100​ קלוריות

1 פריכית אורז​ 35​ כוס תירוש​ 150​ קלוריות

תפוח אדמה בינוני​ 100​ קלוריות

כוסית יין אדום מתוק​ 150​ קלוריות
כף חרוסת​ 80​  קלוריות

כף מיונז/ 2 כפות רוטב לסלט​ 45​ קלוריות

ביצה קשה​ 80​ קלוריות

קערת מרק עוף צח​ 50​ קלוריות

מצה מטוגנת עם ביצה​ 280​  קלוריות 

מנת בשר בקר (100 גר’) ללא רוטב​ 250​ קלוריות

שימו לב, ניתן להגיע ל- 1,500 קלוריות בארוחת החג.

במשרד הבריאות ממליצים כי במהלך החג כולו מומלץ להרבות בשתיית מים , אכילת ירקות מבושלים וטריים, ופירות. בנוסף, מומלץ לנצל את ימי החג לטיולים משפחתיים בחיק הטבע ולפעילות ספורטיבית משותפת כגון: הליכה, רכיבה על אופניים, משחקי כדור וכדומה.