פרוביוטיקה למניעת אקזמה אטופית

אוליגוסכרידים פרהביוטיים עוזרים למניעת אקזמה אטופית אצל תינוקות שמקבלים האכלה
בניסוי כפול סמיות, אקראי ועם פלסבו, בו שותפו 258 תינוקות הניזונים בהאכלה, שהיו בסיכון לפתח אקזמה אטופית, נתנו למחציתם נוסחת הזנה של חלבון שעבר הידרוליזה שבו הוכנסה תערובת פרהביוטית.
נוסחה זו כללה 90% גלקטו-אוליגוסכרידים קצרי שרשרת ו-10% פרוקטו-אוליגוסכרידים ארוכי שרשרת, בכמות של 0.8 ג’ ל-100 מ”ל. למחצית השנייה נתנו את אותה נוסחה עם פלסבו – מלטודקסטרין.
הופעת דרמטיטיס ב-6 חודשי החיים הראשונים הייתה בשיעור של 9.8% אצל מקבלי הנוסחה לעומת 23% אצל מקבלי הפלסבו. כמות חיידקי ביפידובקטריה בצואה אצל מקבלי הטיפול הייתה גבוהה בהרבה מזו שהייתה בקבוצת אלו שקיבלו פלסבו.

הערת הכותב: אוליגוסכרידים מצויים בחלב אם והם ממריצים התרבות של חיידקי מעיים רצויים. כך, המעי פחות חדיר ויש פחות אקזמות.

מקור Archive Dis Child 2006;91: 814-819

יוגורט. מקור: ויקיפדיה ברשיון cc3-by-sa. צילום: Schwäbin
יוגורט. מקור: ויקיפדיה ברשיון cc3-by-sa. צילום: Schwäbin

* האמור במאמר זה אינו בגדר ייעוץ או מרשם רפואי אלא מידע שהופיע בעיתונות מדעית או ברשת האינטרנט. על מי שנזקק לטיפול, יש לפנות לרופא או תזונאי, בהתאם למצבו.

מאת:ד”ר מרדכי הוכברג Ph.D, תזונאי. מתוך כתב העת “תזונה פלוס“. לרכישת מנוי, התקשרו08-9407466


דילוג לתוכן