צריכת פטריות וסיכון מופחת לסרטן

השפעתן החיובית של פטריות על הבריאות הודגמה במחקרים שונים. מלבד ערכן התזונתי הרב כמות נוגדי החימצון, הויטמינים, ותכולת החלבונים הרבה שבהן ממצאי מחקרים שונים הצביעו על השפעתם המועילה של הפטריות. מה הקשר בין צריכת פטריות לבין סיכון מופחת בסרטן. ממצאי מחקר חדש של מדענים מאוניברסיטת פנסילבניה בארצות הברית שופכים אור על הנושא.

צריכת פטריות נמצאה כקשורה להפחתת הסיכון ללקות בסרטן ב-45%. צילום: Pixabay Andreas
צריכת פטריות נמצאה כקשורה להפחתת הסיכון ללקות בסרטן ב-45%. צילום: Pixabay Andreas

ממצאי המחקר החדש מצביעים על השפעת צריכת פטריות על הפחתת הסיכון ללקות במחלת הסרטן . על פי ניתוח הנתונים, צריכת פטרייה ביום קשורה להפחתת סיכון ב45% לחלות בסרטן. החוקרים מצאו כי צריכה של 18 גרם פטריות ביום – שמינית עד רבע כוס יומית הפחיתה בקרוב ל45 אחוז את הסיכון לחלות בסרטן.

ההממצאים התבססו על בחינת מטא אנליזה של 17 מחקרי סרטו. המחקרים שנבחנו כללו 19,500 חולי סרטן. המחקרים נערכו בין שנת 1966 לבין שנת 2020.

פטריות כמו פורטובלו וקשר להפחתת סרטן

המדענים מצאו כי למרות שיש פטריות כמו שיטקי, מייטקי, קינג אויסטר ואחרות בהן תכולת חומצות אמינו גבוהות יותר, גם צריכתן או שילובן עם פטריות אחרות השפיעו לטובה כנגד סרטן.. כך המדענים הראו כי גם צריכת פטריות כמו פטריות פורטובלו הועילו להפחתת הסיכון לסרטן.

עוד מצאו החוקרים כי נמצא קשר במיוחד בין צריכת פטריות לבין הפחתת הסיכון בקרב נשים לסרטן השד. עם זאת החוקרים ציינו כי ייתכן וממצא זה עלה מן המחקר בשל ריבוי התמקדות בסרטן שד אצל נשים. ולאו דווקא בשל קיומו של קשר חזק במיוחד בין צריכת הפטריות לבין הפחתה של סרטן השד במיוחד.

ממצאי מחקרי המשך נוספים ישפכו אור על הנושא ויבחנו את הסיבתיות למול מתאם בלבד ואת השפעת הצריכה על סוגי סרטן שונים באוכלוסיות שונות.

 


דילוג לתוכן