ריקול למגוון מוצרי פסטה בשל חשש להימצאות סויה

יבואן פסטה ברילה מודיע: ריקול למגוון מוצרי פסטה בשל חשש להימצאות סויה

יבואן פסטה ברילה, בן שלוש יבוא וייצוא בע”מ והיבואן ש.שסטוביץ הודיעו לציבור הצרכנים באמצעות משרד הבריאות כי יבצעו ריקול למוצרים ותיקון הסימון.

מן ההודעה עולה כי מגוון מוצרי פסטה ברילה במשקל 500 גרם שמיוצרים ע”י חברת ברילה גי’. אי. אר. פראטלי אס. פי. איי באיטליה ומיובאים על חברת בן שלוש יבוא וייצוא בע”מ ועל ידי ש.שסטוביץ, עלולים להכיל עקבות סויה בלי שצוין זאת על גבי האריזה. החברה מציינת כי יתכנו שרידי סויה מבלי שהדבר מופיע בעברית על גבי האריזות שבהן “נשמטה המילה סויה וכתוב רק מכיל גלוטן עלול להכיל ביצים.”

פסטה ברילה. לא צוין מרכיב הסויה שעלול להיות בפסטה. צילום: ש.שסטוביץ.
פסטה ברילה. לא צוין מרכיב הסויה שעלול להיות בפסטה. צילום: ש.שסטוביץ.

שמות המוצרים שיש לגביהם חשש לעקבות סויה ללא שהדבר צוין הם:

  • טורטליוני
  • פסטה פוזילי
  • פנה ליס
  • ספגטי מס’ 3
  • ספגטי מס’ 5
  • ספגטי מס’ 7
  • פסטה פנה ריגטה
  • קונצ’ילה ריגטה

על פי הודעת היבואן “כל מי שאלרגי לסויה, ביצים או גלוטן מתבקש שלא לצרוך את המוצרים.” החברה הודיעה כי היא “פועלת לאיסוף המוצרים ולתיקון הסימון.  לפניות בנושא ניתן ליצור קשר עם נציג החברה במייל: ebshloosh@gmail.com או בטלפון: 052-8194838 ובמידה ואין מענה בתוך שעה ניתן לשלוח הודעה כתובה.”

מן החברה נמסר כי לציבור הלקוחות שאינם אלרגיים לאלרגנים המוזכרים מעלה אין בעיה בצריכת המוצרים.

  • חברת ברילה מודיעה כי אריזות המוצרים שבהן יש חשש להימצאות שאריות סויה הם אלו:
  • ברילה לזניה 500 גר כל תאריכי תוקף עד וכולל 27/9/20.
  • ברילה פפרדלה ביצים 250 גר כל תאריכי תוקף עד וכולל 20/10/20.
  • ברילה לינגוויני מס’ 13 5 ק”ג כל תאריכי תוקף עד וכולל 1/7/21.
  • ברילה פנה ריגטה מס’ 73 5 ק”ג כל תאריכי תוקף עד וכולל 1/5/22.
  • ברילה פטוציני 6 ק”ג כל תאריכי תוקף עד וכולל 1/1/21.
  • ברילה דילטליני 500 גר כל תאריכי תוקף עד וכולל 1/4/21.
  • ברילה ספגטי מס’ 5 5 ק”ג כל תאריכי תוקף עד וכולל 1/3/22.

כל מי שידועה לו אלרגיה או רגישות לסויה ולאלרגנים נוספים המופיעים על גבי המוצרים, מתבקש לא לצרוך מוצרים אלו. כאמור, המוצרים יוסרו מהמדפים.

סויה הוא סוג צמח הכולל זנים שונים, ומשתייך למשפחת הקטניות. זהו אחד מגידולי-התרבות העתיקים ביותר. אלרגיה לסויה גורמת לנחשפים לסויה לרוב באכילתה במזון לתסמיני אלרגיה וביניהם הקאות, שלשולים, פריחה, בעיות בדרכי הנשימה. אבחון של אלרגיה לסויה נערך על ידי בדיקת דם בה נבדקת נוכחות נוגדנים, או בהתאם לסימפטומים קליניים על ידי רופא מומחה אלרגיה.