הטכניון שותף בקונסורציום בינלאומי לפיתוח עולם המזון

זאת בשל זכיית הקונסורציום בתחרות המכון האירופי לחדשנות במענק של 400 מיליון יורו

מערכת האתר

עודכן בתאריך

ללא קטגוריהבריאות הציבור
משקאות מוגזים דיאטטיים ואחרים. מקור: ויקיפדיה ברשיון cc3-sa-by. צילום: Marlith

קונסורציום (מאגד) EIT-Food שבו שותף הטכניון, נבחר על ידי המכון האירופי לחדשנות וטכנולוגיה (EIT) להוביל את פיתוח עולם המזון בעשור הקרוב. במסגרת תחרות שקיים המכון האירופי בנושא הטכניון יהיה חלק בפרויקט בהיותו שותף בקונסורציום בינלאומי זה, אשר צפוי להיות זה אשר יעצב את עולם המזון בעשור הקרוב.

בשל הזכייה בתחרות יעניק המכון האירופי למאגד כ-400 מיליון יורו, אשר ישלימו השקעה של כ-1.2 מיליארד יורו מצד השותפים (בעיקר חברות מהתעשייה) במטרה להקים שותפות ארוכת טווח שאינה תלויה בתמיכה פיננסית חיצונית.

 

קונסורציום (מאגד) EIT-Food מונה 50 ארגונים מ-13 מדינות וכולל אוניברסיטאות מובילות ובהן TU Munich (שמובילה את המיזם), הטכניון, ‏KU Leuven, המכון הטכנולוגי של ציריך ואוניברסיטת קיימברידג', חברות מובילות ובכללן נסטלה, פפסיקו, סימנס, ז'יבודאן, קבוצת שטראוס ו-Alga Technologies ומוסדות מחקר מובילים כגון אגודת פראונהופר, המכון הגרמני לטכנולוגיות מזון ו-Azti Tecnalia. השותף ה-50 במאגד הינו "מועדון-חברות הזנק" הנקרא RisingFoodStars, החברים בו סטארט-אפים בתחום המזון שהמאגד מקדם, כולל כמה סטארט-אפים ישראליים.

את קבוצת הטכניון במאגד מובילים פרופ' יואב ליבני, פרופ'-משנה אורי לזמס ופרופ'-משנה אבי שפיגלמן מהפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון.
לדברי פרופ' ליבני, "המאגד עוסק בעיצוב פני העתיד של כלל המערכת האקולוגית האירופית והעולמית בתחום המזון, מהחקלאות דרך טכנולוגיות הייצור, הבקרה, התקשוב ועד לבריאות הצרכנים. בעקבות פניית יוזמי המאגד, והזמנת הטכניון להשתתף בו, התגייסו לעניין הזה חברי סגל מפקולטות שונות בגיבוי נשיא הטכניון וההנהלה הבכירה."

EIT Food יתמוך בשבע השנים הבאות בהקמת 350 חברות הזנק (סטארט אפ) שיסייעו בהשגת מטרותיו.

כדי לקדם את הפעילויות בקמפוס במסגרת המאגד הוקמה בטכניון ועדה מייעצת, שחבריה הם הפרופסורים יואב ליבני, יובל שוהם, אורי לזמס, אבי שפיגלמן (הנדסת ביוטכנולוגיה ומזון), אורי להב (הנדסה אזרחית ומכון המים), חוסאם חאיק (הנדסה כימית), שולמית לבנברג (הנדסה ביו-רפואית), יהודה אסרף (ביולוגיה), גד רנרט (רפואה) וניר טסלר (הנדסת חשמל), וכן מארק דויסון מרשות המחקר ודוד שם-טוב, מנהל פיתוח המחקר במוסד הטכניון למחקר ולפיתוח. במיזם תומכים באופן פעיל פרופ' ויין קפלן, סגן הנשיא למחקר, ופרופ' בועז גולני, סגן הנשיא לקשרי חוץ ופיתוח משאבים. דוד שם-טוב נבחר גם כחבר ועדת הביניים המפקחת על EIT Food ברמת המאגד.

דילוג לתוכן