חישוב ויטמין A – קרוטנואידים

שינוי בשיטת חישוב של ויטמין A וקרוטנואידים משליכה על סיכון מוגבר לחוסר ויטמין A בארצות מתפתחות

ד"ר מרדכי הוכברג

עודכן בתאריך

תזונהויטמינים
גזר. מקור: ויקיפדיה ברישיון PD . צילום: Stephen Ausmus באדיבות: Carrots Us Agricultural Research Service

קרוטנואידים כספקי ויטמין A – נוסחת חישוב

בעבר, ארגון החקלאות והמזון של האו"ם וארגון הבריאות העולמי הציגו נוסחה לפיה 6 מק"ג של ביטא קרוטן או 12 מק"ג של קרוטנואידים אחרים מאותם אלו שהם חומר מוצא לרטינול, הם שווי ערך ל-1 מק"ג רטינול שהוא צורת ויטמין A כפי שהיא נמצאת בגוף.

עקב מחקרים חדשים, נוסחה זו שונתה. החישוב כיום הוא ש-2 מק"ג ביטא קרוטן ממקור של שמן או 12 מק"ג ביטא קרוטן ממקור של ירקות ופירות יהיו שווי ערך ל-1 מק"ג רטינול.

חישובים אלו מראים שבארצות מתפתחות, הסיכון לחוסר ויטמין A יכול להיות חמור עוד יותר ממש שחשבו קודם לכן וכדי להימנע ממחסור כזה, יש להתמקד בצריכה של מזונות שעשירים במיוחד בקרוטנואידים על מנת שלא להגיע למחסורים. המקורות היותר עשירים בקרוטנואידים הם ירקות ופירות כתומים ומספר מיני עלים ירוקים.

מתוך: Journal of Nutrition 132: 2920S-2926S, Sep 2002

* האמור במאמר זה אינו בגדר ייעוץ או מרשם רפואי אלא מידע שהופיע בעיתונות מדעית או ברשת האינטרנט. על מי שנזקק לטיפול, יש לפנות לרופא או תזונאי, בהתאם למצבו.

מאת: ד"ר מרדכי הוכברג Ph.D, תזונאי. מתוך כתב העת "תזונה פלוס". לרכישת מנוי, התקשרו 08-9407466

דילוג לתוכן