איך להכין תרכובת מזון לתינוקות עד גיל שנה

הנחיות משרד הבריאות: כיצד להכין תרכובת מזון לתינוקות עד גיל שנה

על פי המדריך לאנשי מקצוע להזנת התינוק והפעוט 2009 לחיים בריאים יותר להלן הנחיות משרד הבריאות להכנת תרכובת מזון לתינוקות (תמ“ל) עד גיל שנה בבית :

הנקה היא התזונה המיטבית לכל התינוקות, כולל פגים, לפחות עד תום השנה הראשונה לחיים. כאשר ההנקה אינה אפשרית, או בשל בחירת האם, יש להזין את התינוקות בתרכובות מזון לתינוקות(תמ“ל. יצרנים הקיימים בשוק לדוגמה הם מטרנה, סימילאק, נוטרילון, אופטימל)  על בסיס חלבון חלב פרה. תינוקות ופעוטות בשנים הראשונות לחייהם רגישים לזיהומים שונים הנגרמים בין היתר על ידי מחוללי מחלות הנמצאים במזון. הכנה נאותה של תמ“ל, תוך הקפדה על מיהול לפי הנחיות היצרן ושמירה על כללי היגיינה נאותים, עשויה למנוע תחלואה בקרב תינוקות הניזונים מתמ“ל.

הכנת התמ“ל: יש למהול את תרכובת המזון במינון לפי הוראות היצרן.

דגשים בהכנת תרכובות מזון לתינוקות

הרתחת המים המשמשים להכנת תרכובת המזון לתינוק :

  • יש להשתמש במי ברז קרים או מים מבקבוקים או מים ממתקנים עם תו תקן ישראלי המתוחזקים על פי הוראות היצרן.
  •  חובה להרתיח את כל סוגי המים במשך 2 דקות רצופות במיכל מכוסה.
  • יש לכסות את המיכל המשמש להרתחה ולקרר את המים לטמפרטורת החדר

ניקוי הבקבוקים והציוד המשמש להכנת התמ“ל:

  • ניקוי הבקבוקים יעשה לאחר כל האכלה.
  • יש לנקות היטב את הבקבוקים, הפטמות, המכסים והטבעות וכן את כל הכלים המשמשים להכנת התמ“ל באמצעות מברשות ניקוי מיוחדות ולהשתמש במים חמים ובסבון.
  • יש לשטוף היטב את כל החלקים במים חמים חשוב לוודא שהחורים של הפטמות פתוחים על ידי מעבר מים נקיים דרכם – ניתן לנקות במדיח בטמפרטורה של 65°c.
  • לאחר מכן יש להרתיח במשך חמש דקות רצופות בסיר כשהם מכוסים במים.
  • להוציא את הנ“ל מהמים הרותחים ולייבש באוויר בתנאים המונעים זיהום.
  •  אסור לייבש על גבי מגבת מטבח .
  • יש לייבש על מתקן ייבוש כשפתחי הבקבוקים כלפי מטה.
  • קיימת אפשרות של שימוש בסטריליזטור ביתי. השימוש בהתאם להוראות היצרן