סוגי פסיכולוגיה

פסיכולוגיה קלינית היא רק אחת מסוגי ההתמחות בענפי הפסיכולוגיה. מהם סוגי הפסיכולוגיה הקיימים ואילו סוגים של פסיכולוגיים יש? 

ד"ר לביא סיגמן

עודכן בתאריך

פסיכולוגיהבריאות הנפש
סוגי הפסיכולוגיה וסוגים של פסיכולוגיים. צילום:Pixabay Gerd Altmann

סוגי פסיכולוגיה שונים כוללים מגוון תחומי דעת במדעי הרוח ומדעי החברה העוסקים בחקר וטיפול נפשי, התנהגותי ורגשי. פסיכולוגיה קלינית היא התחום בתורת הנפש העוסק באנליזה, אבחון וטיפול בבעיות נפשיות. ישנם סוגי פסיכולוגיה רבים אחרים. פסיכולוגיה קלינית היא רק אחת מסוגי ההתמחות בענפי הפסיכולוגיה השונים כמו פסיכולוגיה ארגונית, פסיכולוגיה רפואית, פסיכולוגיה התפתחותית ועוד. מהם סוגי הפסיכולוגיה הקיימים ואילו סוגים של פסיכולוגיים יש?

פסיכולוג קליני – מה זה בכלל ? פסיכולוג קליני הוא אדם שהשלים תואר ראון ושני בפסיכולוגיה קלינית ועבר הכשרה של כארבע שנים. זאת על מנת לרכוש מיומנות מעשית בטיפול בבעיות נפשיות.

אולי יעניין אותך גם:

פסיכולוג לעומת פסיכולוגי קליני הוא אדם שלמד תואר ראשון ושני ואולי השלים דוקטורט בתחום אחר של פסיכולוגיה שאינה טיפולית קלינית. כדי להחשב פסיכולוג, גם אם לא פסיכולוג קליני יש להשלים לימודים כנדרש בחוק ולהשלים התמחות בפסיכולוגיה. פסיכולוג שעמד בדרישות החוק, הלימודים והנסיון הנדרש בהתמחותו יהא רשאי להרשם כפסיכולוג  בפנקס הפסיכולוגים.

סוגי הפסיכולוגיה וסוגים של פסיכולוגיים

כאמור פסיכולוגיה קלינית היא רק סוג אחד של התמחות בתחום תורת הנפש. מהם סוגי הפסיכולוגיה הקיימים  ואילו סוגים של פסיכולוגיים ישנם ומהן התמחויותיהם?

  1. פסיכולוג קליני – מומחה העוסק בטיפול בבוגרים באבחון וטיפול בבעיות בתחום הנפש. בהגדרתו פסיכולוג קליני הוא מומחה בעל הכשרה והתמחות בתחום הפסיכולוגיה הקלינית.
  2. פסיכולוג התפתחותי – אדם מומחה העוסק בטיפול, אבחון וייעוץ הנוגע להתפתחות הילד והכוונת הוריו, שהינו מומחה בתחום הפסיכולוגיה ההתפתחותית.
  3. פסיכולוג חינוכי – אדם בעל מומחיות העוסק בטיפול בילדים ובוגרים בנושאים הקשורים לטיפול במסגרת בית הספר ובמסגרת המשפחה בהקשר לבריאות הנפשית של נוער וילדים. בהגדרתו פסיכולוג חינוכי הוא מי שהוכשר והוסמך כמומחה בתחום הפסיכולוגיה החינוכית.
  4. פסיכולוג רפואי – אדם מומחה העוסק בטיפול נפשי, רגשי והתנהגותי באנשים שחווים קשיים לגבי מצבם הגופני או הרפואי.  על מנת שאדם יוגדר כפסיכולוג רפואי עליו להתמחות בתחום הרפואי בענף הפסיכולוגיה.
  5. פסיכולוג שיקומי – מומחה העוסק בסיוע לאנשים המתאפיינים במוגבלויות הפוגעות ביכולתם לתפקד ולהשתלב בחברה, בעבודה ובחיים בכלל באופן תקין. בהגדרתו פסיכולוג שיקומי הוא מי שהתמחה בתחום השיקומי והוא לפחות בעל תואר שני בתחום הפסיכולוגיה.
  6. פסיכולוג תעסוקתי – אדם בעל מומחיות מעשית ואקדמית בתחום העבודה, העיסוק, הלימודים ויחסי העבודה במקום התעסוקה של אנשים. בהגדרתו פסיכולוג תעסוקתי עוסק בבחירת לימודים אקדמיים, התמודדות עם קשיים בעבודה, הסבה מקצועית ועוד. פסיכולוג תעסוקתי הוא מומחה בתחום הפסיכולוגיה התעסוקתית.
  7. פסיכולוג יועץ זוגי – מומחה בעל מומחיות והשכלה בתחום הפסיכולוגיה אשר עבר הכשרה והוסמך כיועץ זוגי.

דילוג לתוכן