מחקר: סוכר בהריון מגביר סיכוי לסוכרת בילד

לילדים שנולדו לאימהות עם רמת סוכר גבוהה בהריון, סיכון רב יותר להיות פחות רגישים לאינסולין ולכן בסיכון להתפתחות סוכרת מסוג 2.

ד"ר לביא סיגמן

עודכן בתאריך

תזונהבריאות הילד
הריון. מקור: ויקיפדיה ברישיון. מאת Petercantfail

רמת סוכר גבוהה בהריון מגבירה הסיכוי לסוכרת מסוג 2 בילד

 ילדים שנולדו לאימהות שהתאפיינו ברמת סוכר גבוהה במהלך ההריון, הם בעלי הסתברות גבוהה יותר להיות בעלי רגישות נמוכה לאינסולין. רגישות נמוכה זו היא גורם סיכון להתפתחות סוכרת מסוג 2.

תוצאות מחקר שהוצג בכנס האגודה האנדוקרינית ה92 בסן דייגו , מבוססות על בחינת 21 ילדים בגילאי 5 עד 10. החוקרים בחנו את רגישות הילדים לאינסולין- ואת הרשומות הרפואיות של האימהות במהלך תקופות ההריון. הממצאים הצביעו על קשר הפוך- ככל שרמות הסוכר בדמן של האימהות במהלך תקופת ההריון היו גבוהות יותר- כך רמת הרגישות של הילד לאינסולין הייתה נמוכה יותר. בתוצאותיהם ניטרלו החוקרים השפעות של גורמים אחרים המשפיעים על רמת האינסולין כמו שיעור השומן בגוף, בקרב ילדים בעלי עודף משקל.

נוסף לכך, מעבר לרגישות הנמוכה לאינסולין, נמצא כי  נמצא כי ילדים לאימהות בעלות רמת סוכר גבוה במהלך ההריון הפרישו רמות אינסולין גבוהות יותר לאחר ארוחה, גורם נוסף לסוכרת מסוג 2.

קישור לידיעה המחקרית בנושא הקשר בין עודף סוכר בהריון לסוכרת בילדים

דילוג לתוכן