ערכו התזונתי של צמח כוסברה

מהם הערכים הבריאותיים של הצמח כוסברה ?

ד"ר מרדכי הוכברג

עודכן בתאריך

תזונהחדשות חמות
סיבים תזונתיים בירקות ופירות- פחות אפקטיביים? כל הזכויות שמורות לפורטל הדוקטור.

ערכו התזונתי של הצמח כוסברה
לירק הכוסברה יש ניחוח מיוחד שכלפיו כמובן שאי אפשר להיות אדישים. או שאוהבים או שנרתעים ממנו. אך, מתוך ניסיון אישי למדתי שאפשר להתרגל ואף לחבב את טעם הצמח, במיוחד אם הוא נמצא בתערובת עם מזון אחר. ירק הכוסברה מהווה מקור מעולה למינרלים כמו: אשלגן, סידן, מנגן, ברזל ומגנזיום. בו בזמן הוא גם עשיר בויטמיני A ו- K. ב- 100 גרם שלו יש כמות העולה במידה רבה על צרכי הגוף בויטמינים אלו. הוא גם מקור מצוין לשמנים נדיפים ולפלוונואידים נוגדי חמצון, העוזרים להוריד רמות של כולסטרול LDL ולהעלות רמות של HLD. תכונה מאוד מוכרת שלו היא ביכולתו לעזור לגוף לסלק מתכות כבדות, כמו למשל כספית. הוא מגביר את יכולת תאי הגוף לסלק מתוכם מתכות כבדות וחומרי פסולת אחרים המצויים בהם. שימוש מומלץ שלו הוא כמסלק כספית מגופם של אנשים שסבלו מהרעלת כספית ממושכת.

כוסברה נגד סלמונלה
במחקר שפורסם בגיליון יוני 2004 של ז'ורנל אוף אגריקלצ'ורל אנד פוד כמיסטרי נמצא שאכילת כוסברה מונעת מחיידקי סלמונלה להתרבות ולגרום מחלות. בצמח זה יש חומר נוגד בקטריות בשם דודסנל ויכולתו רבה בהרבה מהשפעת האנטיביוטיקה שבה השתמשו לטיפול נגד סלמונלה. ברפואה האיורוודית טוענים מזה שנים, שכוסברה יכולה לשפר במידה רבה את העיכול ולהתגבר על מחלות כמו קרוהן. היא עוזרת לנטרל גם חריפות יתר של מזונות המכילים כמות רבה של פלפל חריף.
מצבים דלקתיים כרוניים נמצאו במחקרים כנוטלי חלק רב בהתפתחות מחלות ניווניות של המוח והעצבים. במהלך מעקב של שנים, נמצא שאוכלוסיה ממוצא הודי סובלת פחות ממחלות אלו. זאת מאחר והם צורכים כמויות רבות של תבלינים, בכללם כוסברה.
חשוב ביותר גם לדעת וליישם את הממצא, שצריכת צמח זה עוזרת לבריאות העיניים אצל החשופים שעות רבות למסך המחשב.

מקורות:
http://science.naturalnews.com

http://www.whfoods.com

http://www.nutrition-and-you.com

http://www.globalhealingcenter.com

לקריאה נוספת:
http://www.naturalnews.com/042100_cilantro_body_detoxification_herbal_medicine.html#ixzz2fJowVFId

* האמור במאמר זה אינו בגדר ייעוץ או מרשם רפואי אלא מידע שהופיע בעיתונות מדעית או ברשת האינטרנט. על מי שנזקק לטיפול, יש לפנות לרופא או תזונאי, בהתאם למצבו.

מאת: ד"ר מרדכי הוכברג Ph.D, תזונאי. מתוך כתב העת "תזונה פלוס". לרכישת מנוי, התקשרו 08-9407466

דילוג לתוכן