לקצח – השומשום השחור יש תועלות בריאותיות מגוונות. סגולות הקצח משמעותיות למגוון בעיות רפואיות על פי הרפואה העממית. יש המשתמשים בקצח גם לטיפול בשיער, גם כתבלין וגם כשמן לצרכים שונים. אם להסתמך רק על מידע מוכח אמפירית במחקרים מדעיים נהיר כי חלק מסגולות הקצח מוכחות גם ברמה המדעית.
איך אוכלים קצח ? את הקצח אוכלים במגוון דרכים כשהוא משולב במזון כתבלין טחון, לאחר חליטה שלו במיצוי, כזרעים שלמים – למשל בתוך סלט ובתוך מזונות שונים. לפניכם הצעות שונות לשימוש בקצח כתבלין, במתכונים, חליטת קצח, טחינה קצח ושמן קצח.
קצח מתכונים ושימושים
חליטת קצח – תה קצח
בשל סגולותיו הבריאות ולצד זה בשל טעמו יש המעדיפים להפיק תועלת מקצח באמצעות שתיית תה. להלן סרטון המסביר איך איך להכין חליטת קצח – תה קצח
הפקה של שמן קצח
שמן קצח נחשב כבעל סגולות רבות ברפואה העממית. כאמור גם מחקרים מדעיים הוכיחו את תועלותיו של שמן קצח. שמן זה מוצע למכירה מוכן בכבישה קרה או חמה. עם זאת מי שמעוניין להפיק שמן קצח בעצמו יוכל להעזר בסרטונים אלה.
הכנה של שמן קצח
תבשיל צ’טני עם קצח
מתכון להכנת תבשיל צ’טאני עם קצח
מתכון מהיר לתפוחי אדמה עם קצח
כעכ תימני אסלי עם קצח
מתכון לכדורי קצח, אגוזים ושקדים
https://youtu.be/s6DGsIyMS7k
עוגיות קצח וחמאה
טחינה קצח
איך לטחון קצח כבסיס לשילובו עם שומשום טחון להכנת טחינה קצח טהורה או טחינה שומשום וקצח.