4 תרגילי גמישות לאימון

אימון גופני מועיל לבריאות וחשוב לשלב בו תרגילי גמישות לגוף בשל משמעותם התפקודית. גמישות Flexibility הינה היכולת של שרירים בגופנו ומפרקי הגוף לזוז בטווח תנועה מלא ובאופן חופשי. זאת מבלי להוביל לפציעה, כאב או נזק לגוף. גמישות הגוף מושפעת מגורמים שונים ובהם גיל המתאמן, משקלו, מינו, הגנטיקה שלו ובמיוחד אורחות חיו ותרגול גמישות של גופו.

ישנם מספר סוגים של גמישות: גמישות סטטית פאסיבית, גמישות סטאטית וגמישות דינמית. לגמישות יש משמעות במהלך אימוני הכושר. תרגילי גמישות המשולבים באימוני כוח ובאימונים אירוביים מסייעים לבריאות, לכושר הגופני ומשפיעים על איכות החיים במגוון היבטים. גמישות משליכה באופן חיובי על מערכות גוף ובהם מערכת העיכול, יציבה ועמוד שדרה ועל מערכת העצבים. זאת פרט לתועלתה של הגמישות בטווח תנועה טוב, הימנעות מכאב, תפקוד טוב, יכולת תנועתיות של מפרקים, שיפור תפקוד בפעילות ספורטיבית ועוד.

אימוני תרגילים לשיפור גמישות הגוף

תרגילי גמישות, מתיחות ואימונים. צילום: Pixabay Rondell Earvin
תרגילי גמישות, מתיחות ואימונים. צילום: Pixabay Rondell Earvin

קיבצנו תרגילי גמישות לאימון ומתיחות שיכולים להועיל למתחילים ולמתקדמים. בהדרכות אלו סרטונים מעשיים לתרגול של גמישות ברגליים, שפגט, איך לפתח גמישות לרגליים, יד, דגשים על גמישות לכתפיים ותרגילים למתחילים וכן אימון למתקדמים. לצד אימונים לשיפור הכוח של הגוף, חיטובו ועליה במאסת השריר הרבים מבקשים לבצע תרגילים לשיפור הגמישות. שיפור הגמישות הגופנית קשורה למגוון היבטים בריאותיים ולכן היא בעלת ערך גם למי שמבצע פעילות גופנית בכלל (ללא תרגילי גמישות ומתיחות בנפרד)

חשוב לזכור כי תרגילי גמישות הם אמנם מועילים אך יש לעשות את האימון והמתיחות המוסברות בהדרכות באימון גמישות מותאם. כלומר אימון מתיחות וגמישות צריך לעשות עם תרגילים בהתאם לרמת היכולת של המבצע את התרגול. לא מומלץ לפעול באופן חד, מהיר, מאומץ ומכאיב. כאדי לעשות תרגילי מתיחות לגמישות באופן מתון, הדרגתי וללא יעדים שאפתניים ומהירים לתוצאות של גמישות במהירות. חשוב לזכור כי לפני כל פעילות גופנית כמו יוגה, פילאטיס וגם אימוני כוח או תרגילי מתיחות ואימוני גמישות יש להיוועץ בגורם רפואי מומחה. זאת על מנת שהרופא יוכל לבחון עם הפציינט איזה אימון גמישות מתאים לו. זאת לפי מצבו הרפואי, הבריאותי והספורטיבי. באופן זה נוכל להמנע מאימוני גמישות מוגזמים, מתיחות ותרגילים איך לשפר את גמישותנו באופן שיוביל לפציעה, נזק או כאב.

בתרגילי גמישות לכתפיים, אימון גמישות לשפגט, תרגיל גמישות ליד או אימוני גמישות לרגליים מומלץ לפעול באופן מדורג. גם אם במהלך המתיחות עצמן מרגישים שאין כאב, כדאי לווסת את עצימות המתיחה. למרות שישנן דיסיפלינות המאפשרות תחושת כאב באימון, רבים סבורים שאימוני גמישות מדורגים לא מצריכים כאב. כאשר מגיעים לסף כאב סימן שתרגילים אלו מוגזמים. הסוד בתרגילי גמישות הוא הדרגתיות ומתינות. כלומר סבלנות ותרגול יומי יובילו לעוד ועוד גמישות ולא הפעלת לחץ ועצימות מתיחה מכאיבה בטווח גדול מידי.

4 תרגילי גמישות לאימון

לפניכם 4 תרגילים לשיפור גמישות הגוף. האימונים שלפניכם מתארים כיצד יש לפעול בתרגילים מסוימים בהתמדה ובזהירות לקראת גוף גמיש יותר. התרגילים מתייחסים לאימוני גמישות רגליים, תרגילי גמישות לשפגט, ביצוע תרגולים למתיחות והתגמשות היד. כמו כן מתייחסים תרגילים אלה לאימוני מתיחות שונים כמו תרגילי יוגה לגמישות. בהדרכות ישנן גם הנחיות איך לפתח גמישות ולשפר אותה באופן זהיר מבלי לגרום לפציעות וחבלות. חשוב לבצע את התרגילים לאחר ייעוץ רפואי בדבר התאמת המצב הרפואי והיכולת הגופנית לתרגילים אלה. כמו כן מומלץ לבצע תרגילי אימון גמישות, מתיחות ושיעורי התגמשות ביד, רגל וכתפיים בזהירות מירבית. זאת תוך הקפדה על ביצוע מדוד ואיטי. בהתאם להנחיות גורם רפואי. רצוי תוך ליווי מאמן מקצועי.

 

 

1. אימון גמישות ראשון: תרגילי גמישות ומתיחות פול באדי

 

2. אימון גמישות שני: תרגילי יוגה לגמישות וכוח ברמות שונות

 

3. אימון גמישות שלישי: תרגילי גמישות ומתיחות אחרי האימון


 

4. אימון גמישות רביעי: תרגילי גמישות לרגליים, שיפור הגמישות ומתיחות, כולל עם משקולת