6 הצעות – מה לעשות כשמשעמם בבית ?

אילו פעילויות מומלצות אפשר לעשות בבית כשמשעמם :

“משעמם לי, מה אני יכול לעשות?” “איך לבלות בבית ?”, “מה לעשות בהסגר?” ו”איך להעביר את הזמן?” שואלים רבים את בני משפחתם חבריהם לגבי פעילויות פנאי  בתקופה זו ומציפים גם ברשתות החברתיות את השאלה מה מומלץ לעשות כשמשעמם לך, בין אם זה בבידוד או הסגר, בין אם זה במהלך אשפוז בבית חולים או שעמום בבית.

מה לעשות כשמשעמם לך ? הצעות לפעילויות בתחום אומנות ויצירה, חוויה והתנסות. צילום: Pixabay John Hain
מה לעשות כשמשעמם לך ? הצעות לפעילויות בתחום אומנות ויצירה, חוויה והתנסות. צילום: Pixabay John Hain

מגיפת הקורונה כופה על רבים בעולם מגבלות בדרכי הבילוי השגרתיות וגוזרת על רבים שעמום בבית. כפועל יוצא של הצורך בבידוד, הסגר, התנתקות מהחיים החברתיים, הבילויים, המסעדות, הקניונים, המסיבות, הבארים, הקולנוע, הים, הבריכה, מכון הכושר או בילויים עם המשפחה, רבים ברשתות החברתיות שואלים את שאלת מליון הדולר – מה עושים כשמשעמם ? מה לעשות עם הילדים? או לילדים מה לעשות עם בני המשפחה או לבד. איך להעביר את הזמן כאשר נמצאים בבידוד, בהסגר, או סתם בבית בשעמום. זאת לאחר שמיצינו את נטפליקס ורשימת הסרטים שאותם רצינו לראות. אז מה אפשר לעשות בבית כשמשעמם – לפניכם 6 הצעות.

6 הצעות- מה לעשות כשמשעמם בבית ?

אז מה לעשות בבית כשמשעמם לי ? אילו פעילויות עשויות לבדר אותנו כשאנו בבית או במקום אחר ורוצים להעביר את הזמן בצורה מענינת, יצירתית, מועילה ושונה. לפניכם 6 הצעות מענינות שאספנו לגבי מה לעשות בבית כשמשעמם. לגבי כל אחת מהפעילויות המוצעות שאהבתם תוכלו לקרוא ברשת האינטרנט מידע רחב, לצפות בסרטוני הדרכה, ללמוד את הנושא ולהבין מה אפשר לעשות ולהתייעץ עם מומחים או חברים כדי למצוא משהו שיפיק עבורכם את התועלת וההנאה המקסימלית :

1. להתאמן ולהכנס לכושר ולעשות ספורט

כשמשעמם לנו אפשר להתחיל לבצע פעילות גופנית, בבית בחצר, בגן כושר ציבורי או באזור המגורים. בין אם אנו חשים שעמום בבית או במקום העבודה, בין אם משעמם לך במהלך משמרת כשאין פעילות ואין איש בסביבה, ובין אם במהלך משמרת בצבא, ניתן לבצע פעילות גופנית, התעמלות, ספורט, כושר או אימון פיזי כדי להעביר את הזמן, להפיג את השעמום ולחל. עצמות. התועלת של פעילות גופנית, ספורט, אימון וכושר הוכחו במגוון מחקרים.

פעילות גופנית תורמת ומועילה במספר היבטים:

1) שמירה על משקל מאוזן 2) שמירה על חיטוב, גזרה יפה, ובניית שרירים 3) בריאות נפשית ואיזון רגשי פסיכולוגי 4)שיפור במדדים המטבוליים ובתהליכים הפיזיולוגיים בתוך גופנו 5) הפחתה בסיכון למוות בטרם עת (מוות מוקדם בגיל צעיר) 6) הפחתת הסיכון ללקות במחלות שונות כמו מחלות לב קרדיו ווסקולריות, עודף לחץ דם ומחלות כמו סרטן. מחקרים רבים מוכיחים כי אורח חיים “יושבני” שלא כולל פעילות גופני סדירה מוביל לעלייה בשיעור התחלואה והמוות.

סוגי פעילות גופנית. בחרו את סוג הפעילות הגופנית המועדפת עליכם או שלבו כמה פעילויות. ניתן לעשות פעילות גופנית בדרכים רבות:

פעילות גופנית וספורט. צילום: Pixabay Steve Buissinne
פעילות גופנית וספורט. צילום: Pixabay Steve Buissinne
  1. פעילות גופנית כמו פילאטיס, פלדנקרייז, או תרגול יוגה.
  2. פעילויות ספורטיביות אירוביות כמו לדוגמה ריצה או הליכה מהירה, התעמלות ואימונים גופניים כמו זומבה, ריקוד, ספינינג, הליכון, סטפר, אליפטיקל.
  3. ספורט ופעילות ספורטיבית חברתית כמו כדורגל, כדורעף, כדורסל (אם רוצים לשחק בבית ניתן לרכוש סל לתליה למשל או רשת), כדור נוצה, פינג פונג ועוד .
  4. פעילויות אימון אנאירוביות, אימוני כושר ומשקולות עם או בלי דגש על חיטוב והגדלת מאסת שרירים
  5. פעילויות של אומנויות לחימה כמו קונג פו, ני קונג, טאי צ’י ,קרב מגע, איגרוף, טאי בוקסינג, ג’ודו.

ניתן לעשות התעמלות בעצימות שונה ובהדרגה כדי להפוך את הפעילות למהנה, קלה, כזו שנתמיד בה ונפיק ממנה תועלת. כך מומלץ להתחיל בפעילות באופן שלא יגרום לכאבי שרירים באמצעות התחלה במעט סוגי תרגילים, בעוצמה נמוכה ובמספר חזרות ומשך פעילות נמוך. לאחר מספר ימים נוכל לשנות בהדרגה את תכיפות הפעילות, את העוצמה ואת כמות ומשך הפעילות ומספר התרגילים.

 

2. להתנסות בפעילות יצירתית

פעילות יצירתית כמו נגינה, כתיבה, ציור, פיסול. אפשר לעסוק גם בפעילות יוצרת כמו ניסויים מדעיים כיפיים, הרכבת פאזלים,עשיית קסמים וטריקים של קוסמים, בניה של חפצים שימושיים, תיקון ושיפוץ חפצים בבית או בחדר, צביעה של מנדלות, יצירה של אימוג’י חדשים, איור, או פיסול וציור סביבתי. יוטיוב משמש במה ליוצרים רבים במגוון תחומים ואפשר להשתמש בסרטי ההדרכה המופיעים בו במגוון הערוצים ללמוד ולהרחיב את האופקים, להתנסות וליצור בעצמנו.

בנוסף, ניתן לעסוק בכתיבה יוצרת של סיפורים, שירים או כתיבת תוכן שקשור לאירועים שחווינו או יומן אישי לדוגמה. למי שנהנה מאומנות פלסטית, ניתן לרכוש חומרים וליצור יצירות מחומרים טבעיים או סינתטיים, ללמוד כיצד לצייר או לאייר, ולעסוק בפעילות גרפית כלשהי. כיום ישנן תוכנות דיגטליות המאפשרות ציור באמצעות עט אלקטרוני ומסך מגע לדוגמה. כמו כן ישנן תוכנות שמאפשרות יצירת סרטוני אנימציה או סרטים יצירתיים לאינטרנט שמבוססים על דברים שיצרתם. שימוש בפילטרים באינסטגרם הוא שעשוע מבדר אך ניתן להרחיב את טווח השימוש שלכם בחומרים קיימים כמו להפעיל פילטר על תמונות – למשל שימוש בתמונות שצילמתם, איורים דיגיטליים או ממשיים, אלבומים, דפוסים גרפיים (בדומה למנדלות) אלקטרוניים ועוד ועיבוד שלהם להפיכתם ליצירות אחרות כמו סרטונים ותכנים אחרים שאפשר לשתף במדיה החברתית.

אומנות דיגיטלית, אומנות פלסטית, ציור, איור, גרפיקה, אנימציה ואפילו יצירה של קומיקס יכולים לעזור נגד שעמום. אך אם בכל זאת משעמם לך עדיין ותחומים אלה לא מושכים אותך, ניתן ללמוד כיצד ליצור מוסיקה באמצעים שונים, ללמוד לנגן באמצעות הדרכות וסרטונים באינטרנט, להלחין מנגינות, ואפילו ללמוד איך להפיק מוזיקה אלקטרונית באמצעות אפליקציות דיגיטליות חינמיות או מקצועיות.

3. העשרה, קריאה, למידה

העשרה, למידה מעשירה את החוויה ומהנה עבורנו ולכן אפשר להשתמש בזמן הפנוי כשמשעמם ללמוד דברים חדשים, בין אם בתחומי היצירה או האומנות, הכושר או העיצוב ובין אם בתחומי ידע אחרים כמו שיווק, פיתוח עסקי, התנהגות ופסיכולוגיה, עשיית עסקים, חברה, כלכלה, מדע ועוד . סרטון ביוטיוב על עיצוב נכון של החדר, הרצאה בTED על שיווק דיגיטלי, קורס בנושא תולדות ההיסטוריה האנושית או פודקאסט בנושא מלחמת העולם הם דוגמאות חלקיות. אפשר גם להשתתף בחידוני בנושאי העשרה או לפתור עם חברים או לבד שאלוני טריוויה כמו טריוויה גוף האדם, או טריוויה מדעית או שאלות טריוויה בהיסטוריה.

אפשר ללמוד גם בתחומים אחרים כמו למידה של שפה חדשה, כמו רבים הלומדים ספרדית באמצעות אפליקציות ייעודיות נפוצות. גם לימוד לשם שיפור מיומנות קיימת כמו לימודי אנגלית בקורסים אונליין עשויים לסייע לשימוש נבון בזמן למי שמשועמם. ועל הדרך לשפר את כישורי הדיבור באנגלית, מיומנויות שפתיות ואיכות הכתיבה בשפה שימושית זו.

 

4. פעילויות חברתיות ומשחקים

כשמשעמם בבית, אנו נוטים לשכוח את האפשרות לשחק עם מי שבבית ולעשות פעילויות חברתיות שנעזרות במשחקי כדור, משחקי קלפים, משחקי לוח, משחקי קופסא, משחקי חשיבה, טרוויה או משחקי מחשב. “חי צומח דומם” ממצה את עצמו די מהר אז למה לא לעבור למשחקי מחשבה, טקטיקה, אסטרטגיה ואחרים. משחקים כמו צוללות, רמי, פוקר, בלאק ג’ק או אפילו כדורגל בחצר האחורית, יכולים להיות מעוררי עניין כשמשעמם ואפילו לשחק טאקי או “שבץ נא” עם חברים או בני משפחה. אפשר לשחק שש בש, דמקה או שח מט.

משחקי מחשבה, משחקי הגיון, תשבצים, תשחצים, חידות, סודוקו ועוד יכולים לתת לנו הרבה מה לעשות כשמשעמם ועל הדרך לחדד את המוח. לצד זה, גם הרשת יכולה לתת לנו מענה למשחקים חברתיים מול המסכים ואפשר גם לשחק בפלייסטיישן לבד או עם חברים, אם לא מיצינו את המכסה של משחקים במסכים. אם המצב לא מאפשר את זה ואנחנו נמצאים לדוגמה לבד בבית, או בבסיס במקום שבו אין אנשים זמינים שיכולים להשתתף איתנו בפעילויות חברתיות אפשר להשתתף במשחקים חברתיים שונים רבי משתתפים ברשת האינטרנט.

 

5. לסדר, לשנות וגם לעצב את הבית

אם אי אפשר לגוון את צורת הבילוי וכל מה שנותר לנו הוא להיות בבית, אז אפשר לנצל את הזמן כדי לבצע שינויים עיצוביים בחדר, שינויים בחדר העבודה, הסלון או אפילו בחצר הבית באופן שיכניסו רענון, שינוי וחידוש לבית. שנו את מיקומי הריהוט, הוסיפו פרטי עיצוב או שנו את מיקומם (תמונה, פסל, עציץ, מראה), צבעו את הקירות או הדביקו עליהם טפטים או מדבקות. היפכו את המשימה לחוויה עם חברים ומשפחה, נסו לבחון אלו שינויים יעזרו לשיפור האווירה, הביאו פריטים שיעזרו בעיצוב המחודש ואל תהססו להפטר ממה שאינו נחוץ. כשמשעמם והזמן הפנוי בידינו נוכל כשלב מקדמי לעיצוב ושינוי סביבת המגורים והמחיה לעשות קצת סדר בחדר. פינוי של בגדים שמזמן לא נמצאים בשימוש, חפצים ואביזרים, כלים וריהוט שאינו בשימוש הם שלב חשוב בתהליך.

 

6. פעילות במטבח : להתחיל לבשל

אם עד עכשיו לא מצאת את הזמן או החשק להתייחס למטבח ולהתחיל להנות מהיצירתיות והעשייה של אוכל, אז כשמשעמם לך, זה בדיוק הזמן. אפשר להעזר במתכונים באינטרנט, ספרים, הדרכות וסרטונים לגבי איך לבשל ולאפות. בדיוק כשמשעמם מאוד בבית ולא יכולים או לא רוצים לצאת לפעילויות אחרות, אפשר להתמקד באומנות הבישול והאפיה ולהתחיל להתנסות בהכנת עוגות או עוגיות, פיצה, פסטות מעניינות, או תבשילים מיוחדים שחשבת שרק סבתא יודעת להכין.

 

7. מודעות עצמית, גופנפש, התבוננות ועשיה רגשית

דווקא כשמשעמם לנו, זהו הזמן המתאים לעשות עם עצמנו פעילויות הנוגעות להתפתחות פסיכולוגית, התבוננות נפשית, רגשית, בריאות נפשית ומנטאלית ולעשייה והוויה של תהליכים הנוגעים לנפש ולרוח. אפשר להשתתף בסדנאות, קורסים או פעילויות אינטרנטיות קבוצתיות או אחד על אחד המציעות כלים להצלחה, אמצעים פסיכולוגיים לשיפור עצמי, הדרכות להתמודדות עם לחץ נפשי, מדיטציה, דמיון מודרך, כלים רגשיים להפחתת מצוקות, וטכניקות להורדת מתחים, צמיחה והתפתחות אישית, טיפול בטראומות, פחדים, קשיים, אתגרים, מצוקות, חרדות, דאגות, ובעיות שאנו רוצים לחפור אל תוכן כדי להשתפר, לשנות ולהתפתח.

בנוסף לכך, כשאנו משועממים, אפשר לנצל את הזמן כדי להעמיק ולהתנסות, לחוות, ללמוד ולהנות מתובנות וטכניקות של רוחניות וחיבור מיסטי, פילוסופי, ספיריטואלי. פודקסט בנושא הארה, סדנה ברשת בנושא בודהיזם והפחתת הסבל, הרצאות בTED בנושא גופנפש או חוויות רוחניות הן דרך מעשירה ומעמיקה להפיג שעמום, מלבד כלים וטכניקות בתחומי המודעות הרגשית, השיפור העצמי וההתפתחות המנטאלית.