לאכול זרעי דלעת

 מומלץ לשלב בתפריט היומי שלכם ושל ילדיכם זרעי דלעת (גרעיני דלעת) ושמן מזרעי דלעת העשירים בחומצת אומגה 3, באבץ, בקרוטנואידים ובפיטוסטרולים על מנת להפחית בכולסטרול “הרע”, לשפר את תפקודי מערכת החיסון, לשיפור צפיפות העצם ומניעת אנומליה בהתפתחות תאי הערמונית.

זרעי דלעת או גרעיני דלעת הינם עשירים בחלבונים ובשומנים ודלים בסוכרים. הם מכילים סיבים תזונתיים וכן ויטמינים ומינרליים חיוניים. גרעיני דלעת מכילים ויטמינים ובהם ויטמין A, ויטמין B, ויטמין B1, ויטמין B2, ניאצין, ויטמין B5 וכן ויטמין B6. זרעי דלעת מכילים גם חומצה פולית – ויטמין B9. כמו כן הללו מכילים גם ויטמין K וכן ויטמין C .

לצד זאת כוללים גרעיני הדלעת גם מינרלים חיוניים כמו סידן, ברזל, זרחן, מגנזיום, אבץ ואשלגן. גרעינים אלו כוללים גם חומצות שומן רב בלתי רוויות בשיעור משמעותי וכן חומצות שומן חיוניות כמו אומגה 3 וחומצה לינולאית – אומגה 6, וכן חומצות שומן חד בלתי רוויות וכן אומגה 9.


דילוג לתוכן