צריכת ירקות ירוקים לשיפור תפקוד המוח

איכלו ירקות ירוקים לשיפור תפקוד המוח ושמירה על התפקוד המוחי קוגניטיבי. צריכה של ירקות ירוקים המכילים לוטאין (פיגמנט קרטנואיד בירקות שצבעו ירוק) כדוגמת אבוקדו, תרד, כרוב עלים (קייל KALE) עשויה לסייע בשיפור התפקוד השכלי (התפקודים הקוגניטיביים) בקרב בוגרים.

כך על פי מחקרים ובינהם מחקר שנערך באוניברסיטת אלינוי בארה”ב בקרב כ-60 משתתפים בוגרים. מחקר נוסף שנערך באותה אוניברסיטה מצא כי צעירים המתאפיינים ברמות גבוהות של לוטאין בעין השיגו תוצאות קוגניטיביות טובות יותר. במחקר נוסף שראה אור בכתב העת Nutritional Neuroscience מצאו מדענים קשר מובהק בין הרמות של לוטאין גבוהות בצעירים לבין יכולות הלמידה שלהם כפי שבאו לידי ביטוי במבחנים שהללו עברו בהצלחה רבה יותר.

על פי ממצאי מחקרים, ירקות מועילים באופן כללי לבריאות ובפרט ירקות ירוקים המכילים לוטאין. צריכת לוטאין במזונות מועילים למגוון בעיות ומצבים רפואיים, :

  • הפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם וסרטן
  • נגד קטרקט בעיניים
  • נגד ניוון מקולרי תלוי גיל AMD .
  • שיפור הראייה במחלת רטיניטיס פיגמנטוזה


דילוג לתוכן