וויתור על ארוחת בוקר מוביל לסוכרתיות גבוהה

הידעת ? אנשים הסובלים מסוכרת מסוג 2 אשר מדלגים על ארוחת בוקר, ואוכלים את ארוחת הצהריים שלהם כארוחה ראשונה, סובלים מרמות מסוכנות של סוכר בדם לאורך כל שעות היום.

מחקר שהתקיים באוניברסיטת תל-אביב, בחן כיצד השפיעה ארוחת הבוקר על 22 חולי סוכרת מסוג 2 שגילם הממוצע כ-57 שנים שהתאפיינו ב BMI 28. ביום הראשון נהנו הנבדקים מארוחת בוקר מזינה, ואילו ביום השני הם צמו עד ארוחת הצהריים. ארוחות הצהריים והערב היו זהות בשני הימים, וכללו תפריט מאוזן של חלב, טונה, לחם וחטיף בריאות. לאחר כל ארוחה נבדקו רמות הסוכר וחומרים אחרים בדמם של המשתתפים.
הממצאים העלו כי בהמשך היום שבו דילגו הנבדקים על ארוחת הבוקר, נמדדו בדמם רמות גבוהות מאוד של סוכר והמוגלובין A1C (מסוכרר), בהשוואה ליום שבו אכלו ארוחת בוקר.” כך לדוגמה נרשמו בממוצע 268 מיליגרם לדציליטר (mg/dl) של גלוקוז אחרי ארוחת הצהריים ביום ללא ארוחת הבוקר, לעומת 192 בלבד אחרי ארוחת צהריים זהה, שהוגשה כמה שעות אחרי ארוחת בוקר.

לנוכח זאת מדגישים החוקרים כי בקרב חולי סוכרת מסוג 2 לא מספיק להקפיד על ארוחות צהריים וערב מאוזנות אלא גם לפתוח את היום בארוחת בוקר מזינה.