תכונות מעניינות של קישוא

הידעת ? לפי הגדרתו הובטנית קישוא איננו ירק אלא פרי. הקישוא נמנה על אותה משפחה בוטנית כמו מלפפון, דלעת, אבטיח ומלון – משפחת הדלועיים.

קליפת הקישוא הירוקה מכילה ויטמין A, מגנזיום ואשלגן, לוטאין וסיבים תזונתיים. ערכו הקלורי של הקישוא נחשב נמוך.

קישוא הינו ירק שמוצאו ביבשת אמריקה. אחרי שיבשת אמריקה התגלתה על ידי בני העמים האירופיים, הוא יובא אל היבשת האירופאית והחל גידולו בדרום אירופה ובמיוחד באיטליה. לאחר מכן הקישוא החל להיות נפוץ ולגדול גם במדינות אירופה השונות ובארצות המזרח התיכון.

קישוא הוזכר כבר בספר התנ”ך – בספר “במדבר”, פרק י”א, ה’, למרות שיש הסבורים שהשימוש במילה זו התייחס למלפפון, ממשפחת הדלועיים בדומה לקישוא.