3 הדרכות איך להתמודד עם התקף חרדה

התקף חרדה הוא מצב פסיכולוגי או פיזיולוגי שנגרם לאדם עקב מחשבה על אירוע מאיים או סכנה. התקף חרדה גורם לתסמינים של הזעה, רעד, סחרור פיזי, מתח גופני, דופק מואץ, נשימה מהירה ועוד. מה עושים בעת התקף חרדה אם כך ?

שאלות נפוצות של רבים הסובלים מקשיים רגשיים מסוג זה הן מה לעשות בזמן התקף חרדה, איך להפחית תסמיני חרדה, איך להבין טוב יותר את גורמי החרדה ומה עושים בהתקף חרדה, איך לטפל בהתקף פאניקה וכיצד להפסיק חרדה ? לפניכם הסבר קצר על חרדה ושלוש הדרכות איך להתמודד עם התקף חרדה.

מה עושים עם התקף חרדה ?

חלק מן התובנות של המומחים בתחום מדגישות היבטי שונים לגבי איך להפסיק חרדה ולהבין את מהותה. בין השאר ממליצים מומחים אלו ואחרים לגבי התמודדות עם התקף חרדה כי כדאי :

  • להבין שזו תופעה שאין מה להתבייש בה ורבים סובלים ממנה
  • לשתף את הרגשות השליליים של החרדה עם אחרים ולהמנע מהסתרה
  • לקבל את הפחד לא להיות מובכים מהפחד ולא לחשוש מכשלון.
  • לעבור לפעילות מעוררת רוגע כמו מדיטציה או דמיון מודרך חיובי
  • לנתח באופן מעמיק עם אדם אחר (מומלץ גורם מקצועי) את תחושת חוסר הערך הקשורה לחרדה, לאחר התקף החרדה.
  • להשתמש בעזרה ותובנות מאחרים לשם להבנת המצב והרגעת החרדה.
  • ליטול תרופות בהתאם למצב על מנת להפחית את עוצמת ההתקף או למונעו במצבים מעוררי חרדה באופן קבוע או באופן נקודתי בהתאם להתוויה רפואה

לאדם החש שבריאותו הנפשית אינה בטוב, חש תסמיני חרדה, מצוקה, לחץ רגשי מתגבר, פאניקה, סטרט מוגבר וחושש שהוא בהתקף חרדה מומלץ לפנות לקבלת עזרה מקצועית רפואית.

מהו התקף חרדה ?

גורם מקצועי מומחה כמו רופא משפחה ולאחריו רופא מומחה בתחום בריאות הנפש, מטפל רגשי, פסיכותרפיסט או מומחה אחר לבריאות הנפש עשוי לסייע באבחון וטיפול מיטבי.

זאת מסיבות שונות ובין היתר משום שלעיתים התקפי חרדה, פאניקה וקשיים רגשיים נובעים מבעיות אורגניות פיזיולוגיות בתפקודים גופניים כמו שיבוש בבלוטת התריס או ליקויים אחרים ויש לאבחן.

רבים סובלים מהתקפי חרדה מסיבות שיש לברר בניתוח עומק, באופן יסודי, מקצועי ויעיל. לכן לא מומלץ להתמודד עם התקפי חרדה, פאניקה באופן עצמאי ללא עזרה מקצועית.

3 הדרכות איך להתמודד עם התקף חרדה ומהי חרדה

יחד עם זאת ניתן להסתייע בסרטוני הדרכה והסבר אלה על מה לעשות בזמן התקף חרדה, מה גורם לפאניקה ומה עושים בהתקף חרדה ולאחריו, איך לטפל בהתקף פאניקה וכיצד להפסיק חרדה על מנת להבין את התופעה טוב יותר ולהקל מעט על התסמינים. זאת לצד טיפול מקצועי מעמיק של גורם מומחה.

1. טיפים ותובנות פסיכולוגיות איך להתמודד עם התקף חרדה וממה הוא נגרם. מאת עמרי שדה, פסיכולוג קליני

2. הסבר מהי תופעת החרדה, מהו התקף חרדה ואיך ניתן לטפל בחרדה. מאת פרופסור לאון גרינהאוס

3. מה זה התקף חרדה ומה לעשות עם התקף חרדה . מאת הפסיכותרפיסט ברק סבר

דילוג לתוכן